A legjobb időmenedzsment appok vállalkozóknak

Könnyű elveszni a mindennapi feladatok között, ha azokat nem jegyezzük fel valamilyen rendszerbe foglalva, legyen szó akár a munkahelyi teendőkről, akár az otthoni dolgokról. De miért ne hívjuk segítségül a folyamatosan kezünk ügyében lévő tárgyat, a mobiltelefont? Összegyűjtöttük a legnépszerűbb ingyenes időmenedzsment applikációkat, amelyek nagy segítséget nyújthatnak a teendők útvesztőjében.

Microsoft To-do

A korábban népszerű Wunderlist alkalmazásnak utódja a Microsoft To-do. Az applikáció felülete letisztult, könnyen átlátható, feladatainkat csoportokra bontva is rendszerezhetjük, amelyekhez önálló színeket és fejlécet is választhatunk. A tennivalóknál megadhatunk határidőt, figyelmeztetési időpontot, jegyzetet és még fájlokat is csatolhatunk hozzájuk.  Az applikációt jelenleg Windowsra, iOS-re és Androidra tölthetjük le, de a webes felületén is belenézhetünk tennivalóinkba.

Google Tasks

Kevésbé összetett, mint a Microsoft To-do, de sokaknak éppen ebben rejlik az alkalmazás bája, hiszen a feladatlista könnyen átlátható és gyors. Sok extrát nem rejt az applikáció, egy-egy tennivalóhoz határidőt, jegyzetet, illetve alpontokat rendelhetünk, de néha éppen az a jó, ha egy alkalmazás nincs túlbonyolítva. A Google Tasks jelenleg Andoridon és iOs-en is elérhető.

Asana

Ez az alkalmazás 15 főig használható ingyenesen, egy ennél nagyobb létszámú cégnek már fizetnie kell érte. Az Asanával projekteket kezelhetünk, amelyekbe feladatokat és alfeladatokat is felvehetünk, ezekhez pedig határidőt és felelőst is rendelhetünk. Az applikációban rendszerezve láthatunk minden projektet és az összes hozzánk tartozó feladatot időrendben felsorolva. A feladatokat kiszervezhetjük másoknak, és kommentekkel is elláthatjuk őket. Sőt, akár még e-maileket is küldhetünk az alkalmazáson keresztül! A fentiekhez hasonlóan az Asana is elérhető Androidos, iOS-es és Windows eszközökön is.

Trello

Mind közül ez az egyik legnépszerűbb időmenedzsment alkalmazás. Az asztali és a mobil eszközökön egyaránt elérhető app lehetővé teszi a személyes és szakmai feladatok megszervezését, amelyeket hozzárendelhetünk más személyekhez is. A feladatokat kommentelhetjük, fényképeket, videókat és fájlokat adhatunk hozzájuk, és a listákat naptár nézetben is megjeleníthetjük. Az alkalmazás ingyenesen használható, bármennyi táblát és listát készíthetünk vele, vannak azonban olyan fizetős verziói is, amelyek több funkcióval és nagyobb fájlok csatolásának képességével rendelkeznek.