5+1 vállalkozásötlet kevés tőkével rendelkezőknek

Már egy ideje kacérkodsz a vállalkozásalapítás gondolatával, de még nincs igazán jó ötleted,nagyon sok kezdőtőkéd sincs, az idő nem elegendő? Összeírtunk néhány piacképes szakmát, amelyet vállalkozóként lehet űzni.

1. Tudásalapú szolgáltatás

Az internet segítségével kevés pénzzel is belevághatunk az oktatásba, tanácsadásba, ha olyan tapasztalattal vagy készséggel rendelkezünk, amelyre van kereslet. Ilyen munka lehet például a szövegíró, korrektor, grafikus, nyelvtanár, SEO szakértő, közösségi média tanácsadó, coach és végeláthatatlan a teljes felsorolás. Mindegyik tevékenység előnye, hogy online is végezhetők és az időnket rugalmasan beoszthatjuk, így ideális lehet egy főállás mellett, vagy kisgyermekes anyukáknak.

2. Saját blog/vlog/podcast indítása

Végtelenszámú témában indíthatunk saját csatornát, ha valamiben  jártasak vagyunk, és tudunk újat mondani egy célközönségnek. A módszerrel azonnal nem lehet pénzt keresni, egy kis türelemre van szükség, hiszen először fel kell építenünk az oldalt és a hozzá tartozó közösségi média jelenlétet, el kell nyernünk a felhasználók bizalmát és ki kell alakítanunk egy elkötelezett követőtábort. Innentől viszont megjelenhetnek a hirdetések.

3. Online kurzus létrehozása

Az első módszerhez hasonlóan itt is a tudásunkat kell megosztanunk másokkal. Több online platform is létezik (pl. Udemy), ahol bárki, bármilyen témában létrehozhat egy képzést. Az oldalakra feltölthetünk videókat, prezentációkat is. Ügyeljünk arra, hogy a feltöltés után is folyamatosan látogassunk vissza az oldalra és tartsuk a kapcsolatot a tanítványainkkal.

4. Kézműves termékek eladása

Ha ügyesek vagyunk valamilyen kézműves hobbiban, miért ne válthatnánk pénzre a tehetségünket? Az egyedi készítésű ékszerekre, ruhákra, használati tárgyakra stb., hazánkban is egyre nagyobb a kereslet. Létrehozhatunk termékeinknek egy webshopot, de akár a Facebookon is eladhatjuk alkotásainkat.

5. Virtuális asszisztenskedés

Ez a munka otthonról és részmunkaidőben is végezhető, rugalmas időbeosztással. A lényege, hogy segíti a cégvezetőket, vagy egyéb munkatársakat a mindennapi feladatok elvégzésében. Főleg anyaggyűjtéssel, kutatással, szöveg- és prezentációtervezetek előkészítésével, szervezéssel foglalkozik, de természetesen helyenként változnak a pontosan elvégzendő feladatok.

+1 Dropshipping webáruház

Ez a lehetőség kiváló azoknak, akiknek nincs sem jelentős kezdőtőkéjük, sem frappáns ötletük, ezért külön cikkben is foglalkoztunk a témával, ami ide kattintva olvasható.